Bosna i Hercegovina     | 24.04.2019. 11:16 |

U Narodnoj skupštini RS-a zatvorena sjednica o ubistvu Krunića

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 24.aprila (FENA) - U Narodnoj skupštini Rrepublike Srpske u toku je zatvoreni dio zasjedanja, na kojem ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač iznosi poslanicima informacije o dosadašnjoj istrazi o ubistvima u Laktašima i Prijedoru.

Nakon toga trebalo bi da se nastavi 4. redovna sjednica razmatranjem redovnih tačaka dnevnog reda, a prva je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama zakona o javnom redu i miru.

Poslanici su jučer osudili ubistvo policajca Slađenka Tubina u Prijedoru i uspješnog privrednika iz Banje Luke Slaviše Krunića i njegovog pratioca u Glamočanima kod Banje Luke te zatražili da što prije bude razriješen taj slučaj.

Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović, ubijeni su prije dvije večeri u Glamočanima, kod Laktaša, kao i napadač Željko Kovačević, dok je Goran Ilić, Krunićev vozač ranjen.

Zbog sumnje da su izvršioci ovog teškog ubistva, policija RS-a je uhapsila Emilija Baldu i Gorana Milanovića, dok se traga za Benedijem Đukanovićem, koji je u bjekstvu.

U okviru istrage, u Sanskom Mostu su uhapšeni i braća Nermin i Armin Ćulum te predati policiji RS-a.

Baldo je predat u nadležnost Republičkog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, gdje bi trebalo da bude ispitan.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo