Kultura     | 24.04.2019. 13:37 |

'Drugačiji život je moguć' - upoznavanje s kulturnom baštinom Mostara

FENA Saopćenje

MOSTAR, 24. travnja (FENA) - U sklopu 16. međunarodnog festivala komedije "Mostarska liska 2019", Narodno pozorište Mostar organiziralo je obilazak i upoznavanje s bogatom kulturnom baštinom grada Mostara.

 Druženju su pored organizatora sudjelovali Stručni žiri, Žiri medija i publike Festivala, predstavnici Odjela za društvene djelatnosti i Službe za kulturu Gradske uprave Mostara, predstavnici institucija kulture - Centar za kulturu Mostar, Muzej Hercegovine, Narodna biblioteka Mostar, Pozorište lutaka Mostar, Lutkarsko kazalište Mostar, Hrvatski dom "Herceg Stjepan Kosača", HKD "Napredak" - Glavna podružnica Mostar, te članovi tima Mostar EPK 2024.

 Nakon okupljanja na platou ispred Narodnog pozorišta Mostar sudionici su započeli druženje šetnjom kroz Stari grad do Muzeja Hercegovine, u sklopu kojeg su posjetili Muzej Stari most i Interpretacijski centar, te prisustvovali prezentaciji oba odjela Muzeja koje je održao direktor Asim Krhan.

 Šetnja se nastavila prema simbolu Grada na Neretvi, Starom mostu, gdje su imali priliku pogledati skok sa Starog mosta u njihovu čast, a nakon toga obići prostorije skakača, gdje su saznali nešto više o povijesti i tradiciji skakanja sa Starog mosta.

 Zatim su posjećene prostorije Centra za kulturu gdje je direktor Senad Suljić, upoznao prisutne s radom i aktivnostima Centra, odakle je šetnja nastavljena prema Kosači gdje su goste dočekali ravnatelj Danijel Vidović i kustos Dalibor Nikolić.

 Posjet je upriličen i Vinariji Carski Vinogradi Mostar gdje je organiziran obilazak proizvodnih pogona, prezentacija i degustacija različitih sorti vina. Druženje je završeno svečanim ručkom.

 Cilj druženja bio je međusobno povezivanje, jačanje veza, razmjena iskustava, te razmatranje potencijalnih budućih suradnji.   

 Do kraja ovogodišnjeg festivala Mostarske liske u konkurenciji su predstava "Brak mrak" Antonija Amurija, u režiji Tee Puharić koja je na rasporedu večeras u 20 sati, i predstava "Naši dani" Željka Stjepanovića, u režiji Juga Radivojevića koja je na rasporedu u četvrtak, 25. travnja, u 20 sati.

 Festival će svečano biti zatvoren u petak, 26. travnja, dodjelom nagrada i koncertom kantautora Damira Imamovića, priopćeno je iz NP Mostar.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

'Vedri osmijeh' organizira druženje 'Vedri vedre s prijateljima'

Talijanska opera uvrštena na popis kulturne baštine UNESCO-a

Kulturno-vjerska baština Hrvata BiH 'Vratimo nadu zavičaju'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana