Stranačke aktivnosti     | 24.04.2019. 13:45 |

Priopćenje za javnost ŽO HDZ-a BiH HNŽ

FENA Saopćenje

Blokada rada Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije koju SDA provodi uz dogovor s SDP-om, a o kojoj su predstavnici HDZ-a BiH jučer upoznali javnost, bila je razlog za priopćenje SDA-ovog županijskog odbora HNŽ.

U svom priopćenju SDA, u nedostatku argumentacije, obmanama pokušava javnosti objasniti opstrukciju i blokadu rada Skupštine HNŽ-a, navodeći kako zamjenik predsjedatelja Skupštine gosp. Tomislav Martinović krši međustranački dogovor o navodnom imenovanju gosp. Šerifa Špage iz SDA za predsjedavajućeg Skupštine. Naime, navodeći kako je navodno kršenje dogovora o Špaginom izboru za predsjedatelja razlog opstrukcije rada Skupštine, Županijski odbor SDA HNŽ zanemaruje činjenicu da je do sada samo jedan politički dogovor u toj županiji postignut i proveden, a odnosi se na izbor dvojice zamjenika predsjedatelja Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije.

Istina je da je ŽO HDZ-a BiH Hercegovačko – neretvanske županije na posljednjim međustranačkim razgovorima nudio prijedlog izbora zamjenika predsjedatelja Skupštine iz reda srpskog naroda, te potom imenovanje predsjedavajućeg Skupštine i mandatara Vlade, ali na našu žalost, do danas, njihovi predstavnici nisu poduzeli dogovorene korake, niti pokušali sazvati sjednicu Skupštine. Po tome je vidljivo da nisu ni prihvatili naš prijedlog o dogovoru.

Posebice nas žalosti nagla ,,neinformiranost“ zastupnika SDA o ustavnom i poslovničkom djelovanju Skupštine, pa ih još jednom moramo upoznati kako Skupština može privremeno funkcionirati i sa dvojicom zamjenika predsjedatelja, što su donedavno znali jer su i dvije prethodne sjednice Skupštine ovom mandatu na taj način održane.

Tajništvo Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO HDZ-a BiH HNŽ

Priopćenje za javnost ŽO HDZ-a BiH HNŽ

Priopćenje za javnost ŽO HDZ-a BiH HNŽ

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'