Stranačke aktivnosti     | 24.04.2019. 14:28 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

FENA Saopćenje

Čolpa: Pozivam Mašića i Karajbića da prestanu opstruirati odgovor FBiH na rezervni sastav RS

Povodom krivih navoda zastupnika SDP u Parlamentu FBiH, Damira Mašića, o vanrednoj sjednici Parlamenta FBiH koju klub DF-GS traži zbog stvaranja rezervnog sastava policije u RS, predsjednik Građanskog saveza i poslanik u Parlamentu FBiH Nihad Čolpa ponavlja poziv kolegama u SDP da se očituju o sazivanju sjednice i prestanu s opstrukcijama odgovora FBiH na pripreme RS za otcjepljenje. Naime, Mašić nije odgovorio na pitanje zašto je bio protiv sazivanja vanredne sjednice kada je ona predložena od strane zastupnika DF-GS na sjednici komisije?

Režim Milorada Dodika će stati sa opasnim zveckanjem oružjem tek kada vidi da postoji ozbiljan i jedinstven stav relevantnih institucija FBiH. Stoga, dio SDP treba da prestane da kupuje vrijeme i odlaže sazivanje vanredne sjednice. Impotentni pozivi da reaguje međunarodna zajednica neće promijeniti činjenicu da je za formiranje antidejtonskog rezervnog sastava glasala i opozicija u RS s kojom saradnju ima dio SDP.

U tom smislu, Čolpa traži da se odmah krene sa skupljanjem 20 potpisa za sazivanje sjednice ukoliko Predsjedavajući Karajbić nastavi da opstruiše sazivanje. Pozivamo kolege iz SDP da shvate da je proporcionalan i odlučan odgovor jedini način da se tenzije smire. Prošlost nas je naučila da samo jake i spremne probosanske snage spriječavaju da se dovrši naum Radovana Karadžića. Garanti Dejtonskog sporazuma koji su odgovorni za njegove sigurnosne aspekte su jasno i glasno rekli da se neće baviti spriječavanjem nakana RS, stoga je na nama da preuzmemo odgovornost.
 
 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo