Kultura     | 25.04.2019. 10:45 |

Bebe lemura, eland antilopa, lama i patuljastih koza u 'Pionirskoj dolini'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. aprila (FENA) - Sarajevski zoološki vrt "Pionirska dolina" ove sedmice obogatile su bebe lemura, eland antilopa, lama i patuljastih koza koje su rođene prije nekoliko dana.

Dvije bebe lemura s Madagaskara uz majku će provesti još četiri do pet mjeseci, te se očekuje da najesen budu spremne da jedu hranu koju priprema tim u zoološkom vrtu.

Ova nova dva mladunčeta treći su mladunci para lemura s Madagaskara, koji je prije nekoliko godina stigao u "Pionirsku dolinu" iz Zagreba.

Novo mladunče eland antilope rođeno je također prije nekoliko dana, a osim kratkotrajnih izlazaka na sunce, još uvijek se najradije odmara u hladu kolibe.

"Pionirska dolina" obogaćena je i mladunčadima jarića koji već trčkaraju i druže se sa sustanarima, škotskim bikovima, teškim više od pola tone.

I u stadu lama rodila se još jedna beba koja je već savladala nizbrdicu svog dvorišta, već pase travu i s grana dohvaća prve pupove lišća, saopćeno je danas iz KJKP "Park", preduzeća koje upravlja zoološkim vrtom.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U Pionirskoj dolini prinove, 13. aprila proljetna zabava 'Zdravo proljeće!'

Počelo ukrašavanje ulica Sarajeva povodom Dana državnosti BiH

Preduzeće 'Park' uređuje 37 školskih i vrtićkih dvorišta

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'