Regija     | 25.04.2019. 14:27 |

Brnabić: Srbija lider u Europi po broju žena u IT sektoru

FENA Cvita Kusić

BEOGRAD, 25. travnja (FENA) - Srbija je lider u Europi po broju žena i djevojaka u sektoru informacijskih tehnologija i, ukoliko iskoristi svoje potencijale, može biti pobjednica Četvrte industrijske revolucije, poručila je u četvrtak predsjednica srbijanske vlade Ana Brnabić na obilježavanju Međunarodnog dana djevojaka u informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

 Brnabić je učenicama osnovnih škola koje su prisustvovale obilježavanju u Beogradu kazala da su najveći potencijal Srbije i da će vlada učiniti sve da uspostavi kvalitetan obrazovni sustav i omogući bolje uvjete za život, kako bi ostale i radile u Srbiji.
 
 Istaknula je da je Srbija lider u Europi po broju žena i djevojaka u sektoru informacijskih tehnologija te da će EU biti potrebno deset godina da je stignu.

 Nagasivši kako su digitalizacija i obrazovanje dva vladina prioriteta, Brnabić je ocijenila kako Četvrta industrijska revolucija pruža Srbiji šansu da nadoknadi sve što je ranije propustila u svom razvoju.

 "Mislim da imamo šansu koju, ako propustimo dugo vremena nećemo imati, a imamo znanje i ogroman potencijal i možemo biti pobjednice Četvrte industrijske revolucije", poručila je Brnabić, prenosi Tanjug.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Zamjenik direktora kosovske policije Dejan Janković pušten iz srbijanskog pritvora

Srbija: Brnabić prihvatila zahtjev da se izbori održe 2. lipnja

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'