Sport     | 25.04.2019. 14:06 |

Obnova travnjaka i postavljanje brojčanika naredni projekti na stadionu Koševo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. aprila (FENA) - Modernizacija stadiona na Koševu i ispunjavanje kriterija koje propisuje FIFA i UEFA za održavanje međunarodnih nogometnih utakmica bila je tema današnjeg sastanka načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića i njegovih saradnika s predstavnicima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju, te FK Sarajevo.

Ovom prilikom je načelnik Ajnadžić informisao goste o dosadašnjim aktivnostima koje su provedene s ciljem modernizacije pomenutog stadiona. 

Naglasio je da je Općina Centar do sada završila sa radovima na uspostavi centralne sobe za upravljanje sistemom sigurnosti, pojačanja reflektorske rasvjete na stadionu, postavljanju novog rezultatskog semafora, ugradnji novih stolica u VIP loži, te radovima na rekonstrukciji nadstrešnice i sanaciji službenog ulaza.

- Također je završeno i farbanje novinarskih kabina, rukohvata, zaštitnih ograda i stepeništa. U okviru uređenja stadiona završena je i dogradnja klupa za stručne timove i rezervne igrače, te prostor za zagrijavanje igrača. Naš naredni projekat je zamjena travnjaka gdje planiramo ugraditi novi sa grijanjem, kako bismo mogli odigravati utakmice tokom cijele godine. Želimo iskoristiti dobru praksu koju su imali na stadionima na Grbavici i Bilino polje u Zenici kada je riječ o projektu ovakve vrste. Prema našim procjenama vrijednost ovog projekta je oko 1,5 miliona KM - kazao je Ajnadžić. 

On je dodao da će za ovako veliki projekat tražiti pomoć Vlade KS, te smatra da će nova vlasnička struktura FK Sarajevo imati razumijevanja za ovaj projekat i pomoći u njegovoj realizaciji.

Za realizovane projekte Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo su tokom prošle godine obezbijedile po 500 hiljada  KM.

Delegaciju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine činili su generalni sekretar Adnan Džemidžić i stručni saradnik za stadione i bezbjednost Nihad Hodžić. Ovom prilikom su istakli kako Savez ulaže velike napore i studiozno pristupa temi modernizacije stadiona.

– Stadion na Koševu još uvijek nije u trećoj kategoriji što je preduslov za klupska takmičenja u okviru UEFA-e. Kao prvi projekat kojeg želimo implementirati ove godine na stadionu Koševo je ugradnja brojčanika za šta smo obezbijedili iznos od 100 hiljada eura. S obzirom na veliki broj ulaza na ovom stadionu da bi se implementirao ovaj projekat prema našim procjenama potrebno je oko 200 hiljada eura. Također je na stadionu na Koševu osim novog travnjaka potrebno uraditi pokrivanje press tribine i osposobljavanje prostorije za održavanje pres-konferencije -  istakli su iz Nogometnog saveza.

Učesnici sastanka su istakli da je svima želja završiti pomenute zadatke do sredine novembra ove godine kada je planirano odigravanje utakmice reprezentacije BiH protiv Italije u okviru kvalifikacija za evropsko prvenstvo.

Uime Općine Centar sastanku su također prisustvovali savjetnik načelnika za investicije Mustafa Resić, te pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Jasmina Fazlić, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom