Stranačke aktivnosti     | 25.04.2019. 17:08 |

Saopćenje za javnost SDPBIH

FENA Saopćenje

Predsjedništvo SDP BiH je na danas održanoj sjednici razmatralo aktuelnu sigurnu situaciju u državi, te je zaključilo da je od presudne važnosti jačanje državnih institucija i agencija. Još jednom se potvrđuje da je ulazak Bosne i Hercegovine u NATO jedini dugoročni garant mira i stabilnosti u državi.

Predsjedništvo je osudilo namjeru osnivanja rezervnog sastava policije u RS-u. Radi se o još jednoj potvrdi činjenice da vlasti u ovom entitetu nemaju nikakvu namjeru da rade na rješavanju objektivnih egzistencijalnih problema građana, nego militarizacijom i radikalizacijom prilika u društvu pokušavaju ostvariti ratne ciljeve rastakanja države Bosne i Hercegovine.

Osuđena je i već poslovična pasivnost OHR-a i zanemarivanje obaveza ove institucije preuzetih u sklopu Dejtonskog sporazuma. Periodično iskazivanje zabrinutosti kroz suhoparna saopštenja OHR-a predstavljaju vrijeđanje inteligencije građana države. Inertnost i izbjegavanje Visokog predstavnika da izvršava svoju obavezu predstavlja i direktnu povredu Dejtonskog sporazuma, čije štićenje i provedba je temeljna zadaća ove institucije.

Ponovno je istaknuto žaljenje zbog pogubne odluke SDA, partnera SNSD-a i HDZ-u BiH u vlasti, koja je svojim glasovima omogućila natpolovičnu većinu u Domu naroda Bosne i Hercegovine ovim očito antidržavnički nastrojenim političkim subjektima. Licemjernim je ocijenjen stav da se u javnosti poziva na zaštitu države od istih partnera sa kojim formiraju vlast i kojim omogućavaju apsolutnu kontrolu nad svim ključnim procesima u državi.

Predsjedništvo SDP BiH je pozvalo sve kandidate u utrci za predsjednika partije da se pridržavaju propisanih pravila kampanje, te da istu vode poštivajući partijske principe i međusobno jedni druge.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo