Stranačke aktivnosti     | 26.04.2019. 09:50 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Elvedina Omerhodžić: Ako Banja Luka želi obilježavati pobjedu nad fašizmom, mora raskrstiti s Mladićem i njemu sličnima 

Na polumaratonu GoPro RMC Banja Luka Half Marathon koji je održan 20. aprila u Banjoj Luci, grupa učesnika trčala je u majicama s likom Ratka Mladića.

Tim povodom reagirali su iz Foruma mladih Naše stranke. „Jedna sportska manifestacija, koja bi trebala biti otvorena za sve, ovim činom zaslužila je da se posmatra kao otvorena samo za pripadnike ratnozločinačke ideologije. Iz takve percepcije može se izvući samo ako se organizatori ograde od učesnika koji promoviraju zločince i da ne dozvole da i sljedeće godinu budu poligon za istu promociju. To isto očekujemo i od Gradske uprave, na čelu s gradonačelnikom Igorom Radojičićem. Sve dok kroz Banja Luku budu trčali ljudi koji ponosno ističu Mladićev lik i nedjelo, ona ni za koga, osim za srpske nacionaliste, neće biti otvoren grad. Očekujemo to tim više jer je polumaraton održan dva dana pred Dan grada, 22. april, kad je Banja Luka u Drugom svjetskom ratu oslobođena od fašizma. Ako zaista žele obilježavati taj dan, moraju raskrstiti s Mladićem i njemu sličnima“, rekla je Elvedina Omerhodžić, predsjednica Foruma mladih NS.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'