Magazin     | 29.04.2019. 13:22 |

Međunarodni dan jazza u Mostaru uz 'Smooth Groove'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. travnja (FENA) - Povodom Međunarodnog dana jazza, Hrvatsko narodno kazalište Mostar u partnerstvu s Američkim kutkom Mostar organizira jazz koncert mladog mostarskog benda "Smooth Groove", koji će se održati u utorak, 30. travnja, u Mostaru.

"Smooth Groove" kao ideja postoji otprilike tri godine, a kao bend dvije godine i par mjeseci. Nastao je u Mostar rock školi kada je pokrenut akademski odjel s ciljem upoznavanja polaznika s jazz glazbom, a čini ga šest članova koje je spojila ljubav prema jazz glazbi: Josip Palameta (vokal), Ante Šunjić (klarinet i saksofon), Marko Palameta (klavir), Nedim Kurtović (el. gitara), Josip Zovko (bass ) i Toni Lesko (bubnjevi), navode organizatori.

„Koliko znam, u gradu ne postoji bend koji aktivno nastupa s jazz repertoarom. Nisam baš sretan što je situacija takva, ali mi je vrlo drago da upravo mi imamo priliku održavati jazz koncerte naše generacije, praviti vlastite prve korake u našem gradu te predstaviti publici određene standarde jazza“, kaže frontmen benda Josip Palameta.

U Smooth Grooveu imaju za cilj još mnogo učiti, vježbati i nastupati prije nego se odvaže na autorski rad, a koncert „Jazz u Kazalištu“ je njihov drugi samostalni koncert.

„Jako smo sretni što imamo priliku održati koncert upravo na taj datum. Prije svega, lijepo je znati da će se na bezbroj lokacija u svijetu u isto vrijeme održavati koncerti na kojima će nastupati masa svjetskih glazbenika, a svirati jazz u kazalištu u našem Mostaru je jako velika čast. Publika će imati priliku čuti naše obrade jazz standarda. Svirat ćemo neka jako poznata i neka manje poznata, ali predivna djela velikih kompozitora, muzičara i vokala 20. stoljeća", kazali su iz jazz benda.

Koncert će biti održan u HNK Mostar, s početkom u 20 sati.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ukrajinski gradonačelnici u BiH uče o poslijeratnoj obnovi gradova (VIDEO)

Obilježavanje Svjetskog dana intelektualnog vlasništva u petak u Mostaru

Koncert Josipe Lisac u BKC-u gotovo rasprodan, raspoloživ još mali broj ulaznica

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta