Regija     | 30.04.2019. 11:29 |

Brnabić: Srbija u Berlinu nije izgubila svoju poziciju

FENA Agencije

BEOGRAD, 30. aprila (FENA) - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbiju na sastanku u Berlinu niko nije natjerao da nastavi dijalog bez ukidanja taksi i da Srbija po pitanju Kosova nije izgubila svoju poziciju.

"Rezultat je da niko nije natjerao Srbiju da nastavi dijalog a da se takse nisu povukle i da Srbija nije izgubila svoju poziciju, to je velika stvar", rekla je Brnabić, koja je juče prisustvovala sastanku u Berlinu.

Predsjednica Vlade Srbije je za Pink istakla da je u Berlinu bilo uvaženo mišljenje Srbije.

"Mi se s tim vraćamo kući, Srbija se čula, mišljenje Srbije se uvažilo i mislim da je to rezultat jedne drugačije politike koju je uveo predsjednik Aleksandar Vučić, koja i jeste politika emocija i pričanja bez rukavice. I toga da isto pričamo iza zatvorenih i otvorenih vrata. Ako imamo prijateljske odnose ispoštujte te ljude i nemojte na tim ljudima da dobijate populističke političke poene", naglasila je premijerka Brnabić.

Istakla je da su bili jako teški razgovori u Berlinu i na samom sastanku i večeri, ali da je dobra stvar što su bili potpuno iskreni.

"Teško je bilo slušati relativizaciju svega što se dešava na Balkanu, posebno od strane Prištine i njene jednostrane poteze", navela je ona.

Na pitanje šta koči nastavak dijaloga, Brnabić kaže da je to potpuni nedostatak političke hrabrosti od strane ljudi koji su uveli takse i višak politike populizma od strane Prištine, prenosi Tanjug.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Zamjenik direktora kosovske policije Dejan Janković pušten iz srbijanskog pritvora

Srbija: Brnabić prihvatila zahtjev da se izbori održe 2. lipnja

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'