Bosna i Hercegovina     | 30.04.2019. 14:47 |

Skupština SBŽ-a prihvatila nacrt zakona koji predviđa ministarstvo za mlade

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 30. travnja (FENA) - Skupština Srednjobosanske županije (SBŽ) prihvatila je u utorak Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih tijela Uprave SBŽ-a, kojim je predviđeno da Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta postane nadležno za pitanje mladih.

- S obzirom na to da se mladi susreću s nizom problema koji otežavaju njihov život u SBŽ-u, a zbog čega se najčešće odlučuju za odlazak u zemlje zapadne Europe, moramo što prije poduzeti mjere kako bismo ih zadržali - navela je zastupnica Suzana Krišto (HDZ BiH), koja je predložila nacrt zakonskih izmjena.

Krišto je istaknula kako je, osim izmjena nadležnosti Ministarstva, nužno i dodati nova radna mjesta, čiji će se uposlenici baviti isključivo pitanjima mladih.

- Predlažem Ministarstvu da, paralelno sa izmjenom Zakona, predloži izmjenu Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta - navela je Krišto.

Kako je navedeno u obrazloženju, predložene zakonske izmjene ne zahtijevaju velike izdatke, te mogu biti financirane iz tekuće pričuve proračuna SBŽ-a za 2019. godinu.

Skupština SBŽ-a usvojila je danas i izvješća o radu i izvršenju financijskih planova za nekoliko županijskih zavoda i službi.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Trebinju održana 'Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini'

Potpisan sporazum o finansiranju rada Studentskog parlamenta UNSA u iznosu od 30.000 KM

Srbija: Oporba traži parlamentarno povjerenstvo za kontrolu predstojećih izbora

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!