Bosna i Hercegovina     | 30.04.2019. 16:11 |

Herceg: Škola Marka Marulića ključna u odgoju i obrazovanju općine Prozor/Rama

FENA Saopćenje

PROZOR/RAMA, 30. travnja (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg sudjelovao je u utorak na obilježavanju Dana Osnovne škole Marka Marulića u Općini Prozor-Rama i pritom istaknuo kako ta ustanova od svoga utemeljenja 1961. godine ima ključnu ulogu u osnovnom odgoju i obrazovanju u toj općini.

 "Stoga je naša spremnost da značajnim sredstvima pomognemo obnovu ove škole, koja je danas jedna od najljepših u našoj županiji, bila neupitna. Željeli smo učenicima i djelatnicima osigurati uvjete za boravak i rad primjerene današnjem vremenu koji će ih dodatno motivirati", kazao je Herceg na priredbi upriličenoj u povodu Dana škole.

 Osvrćući se, uz ostalo, na aktivnosti koje Vlada provodi s ciljem obnove javnih objekata u HNŽ-u, Herceg je podsjetio kako je do sada obnovljeno više od 20 školskih zgrada i školskih sportskih dvorana.

 "U tu svrhu do sada smo uložili više od 15 milijuna maraka, a taj projekt nastavljamo i dalje do ostvarenja zacrtanog cilja, odnosno obnove svih javnih objekata u HNŽ-u", kazao je Herceg i poručio da će se dio škola koje nisu ili neće biti obuhvaćene Projektom energetske učinkovitosti, kao što je to škola u Prozoru-Rami, obnoviti izravnim proračunskim sredstvima.

 Naglasivši kako te aktivnosti iziskuju značajna financijska izdvajanja, Herceg je kazao kako su svjesni da ulaganje u energetsku obnovu javnih objekata prati njihovu energetsku, ekonomsku i okolišnu opravdanost kroz vrijeme.

 "Pri tome ne smijemo zaboraviti kako su ta ulaganja najbolja ulaganja i u zaštitu okoliša jer prostor u kojem živimo moramo čuvati što je naša obveza prema sadašnjim, a još više prema naraštajima koji dolaze", kazao je.

 Tijekom svečanosti, Herceg je uručio nagrade i prigodne darove, te čestitao najuspješnijim učenicima na natjecanju za najbolje likovne radove i malonogometnom turniru koje su, u povodu Dana planeta Zemlje i Svjetskog dana zaštite okoliša, organizirali Vlada i županijski Fond za zaštitu okoliša u suradnji s Gradskom upravom Grada Mostara, Upravom za Civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a i nevladinim sektorom.

 Ravnatelj Škole Slavko Bilić zahvalio je Hercegu na potpori koju je Vlada pružila kako bi "njihova školska zgrada zasjala novim sjajem", ali i na svim mjerama koje su poduzete s ciljem unapređenja obrazovanja u HNŽ-u.  

 Tijekom boravka u Općini Prozor-Rama, Herceg je u pratnji ravnateljice Anđe Mlakić obišao i Srednju školu koju je Vlada HNŽ-a nedavno izabrala za sudjelovanje u Projektu energetske učinkovitosti u sklopu kojega će, uz ostalo, biti izmijenjen dotrajali krov i ugrađena nova fasada na školskoj zgradi.

 Nakon posjeta navedenoj srednjoj školi, Herceg je s ministrom prometa i veza HNŽ-a Stjepanom Krasićem obišao i završne radove na dijelu prometnice Rama-Tomislavgrad za čije rekonstruiranje je iz županijskog proračuna izdvojeno oko 500.000 maraka.

 "Ovih dana očekuje se postavljanje zaštitne ograde, te horizontalne i vertikalne signalizacije nakon čega ćemo moći reći da je ovaj dio prometnice Rama-Tomislavgrad u potpunosti rekonstruiran", kazao je ministar Krasić, priopćila je Vlada HNŽ-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Općina Prozor-Rama objavila javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih

Dodjela plastenika sa sustavom za navodnjavanje i dodatnom opremom u općini Prozor/Rama

Herceg s rukovodstvom mostarske HVIDRE

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'