Regija     | 03.05.2019. 15:19 |

ROSU palicama na mještane Štrpca, dvadesetoro ozlijeđenih

FENA Mladenka Krilic

ŠTRPCE, 3. svibnja (FENA) - Pripadnici kosovskog ROSU-a (Regional Operational Support Unit) upotrijebili su palice i suzavac protiv mještana općine Štrpce na Kosovu, koji su pokušali zaustaviti bager za izgradnju mini-hidroelektrane kada je krenuo ka mjestu Obereke. Dvadesetoro ljudi je ozlijeđeno, javlja  RTS-a.

Nakon dvomjesečnog prosvjeda za obranu rijeka Šar planine, kada su mještani uspjeli ishoditi sklanjanje bagera, danas je uz pratnju specijalnih jedinica ponovo počeo kopati.

U tijeku je miran prosvjed na mjestu zvanom Obereke, gdje je prisutna i lokalna policija i pripadnici ROSU-a.

Općina Štrpce je donijela odluku o obustavi radova na izgradnji mini hidroelektrane zbog zamućenja vode za piće u rezervoaru a samim tim i zbog ugrožavanja vodoopskrbe i ta odluka je i dalje na snazi.

Gradonačelnik općine Štrpce Bratislav Nikolić najoštrije je osudio prekomjernu upotrebu sile od strane specijalaca i ocijenio da je to napad na sve stanovnike Štrpca.

-Ono što se jutros dogodilo, kada je usljed prekomjerne upotrebe sile povrijeđeno dvadeset mještana naše općine je nešto što je nedopustivo i nešto što više nikad ne smije da se ponovi. Stava smo da se svi problemi moraju rješavati jedino na miran način - istakao je Nikolić.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Dačić: Kosovo će u svibnju biti primljeno u Vijeće Europe?

Priština dobila zeleno svjetlo: Prihvaćena preporuka da Kosovo bude primljeno u Vijeće Evrope

Strasbourg: Danas rasprava u Vijeću Europe o Kosovu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo