Bosna i Hercegovina     | 06.05.2019. 15:24 |

Novoizabrani muftija zenički upriličio prijem za delegaciju Vlade ZDK-a

FENA Saopćenje

ZENICA, 6. maja (FENA) - Novoizabrani muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević upriličio je prijem za delegaciju Vlade Zeničko-dobojskog kantona na čelu sa premijerom Mirzom Ganićem.

Dizdarević je kazao da Muftijstvo prati rad Vlade ZDK, posebno Vladine projekte otvaranja novih radnih mjesta koja znače opstanak ljudi i jačanje vjere.

- Nadam se da ćemo uspješno raditi za boljitak svih građana našeg kantona - kazao je Dizdarević, te je upoznao članove Vlade sa najvažnijim projektima kao što je izgradnja Sultan-Ahmedovog kompleksa, izgradnja nove zgrade Islamskog pedagoškog fakulteta, te  obilježavanje 300 godina od osnivanja Sultan-Ahmedove medrese.

Premijer Ganić je istakao da će Vlada ZDK nastaviti uspješnu saradnju sa Islamskom zajednicom, ali i drugim vjerskim zajednicama u ZDK, saopćeno je iz Press službe ZDK.

- Kroz podršku vjerskim zajednicama želimo doprinijeti pozitivnim promjenama na terenu. Naš pravac će ubuduće biti da svaki projekt koji započnemo odmah i završimo. U tom smislu, Islamska zajednica i druge vjerske zajednice u ZDK će imati našu podršku -  kazao je premijer Ganić, čestitajući ef. Dizdareviću imenovanje na ovu visoku dužnost.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Za nabavku i održavanje medicinske opreme te prevenciju zdravlja u ZDK izdvojeno 1.380.000 KM

Pivić na čelu tima za implementaciji projekta izgradnje nove Kantonalne bolnice Zenica

Vlada ZDK zadovoljna stanjem sigurnosti i najavljuje podršku policiji

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta