Ekonomija     | 07.05.2019. 10:21 |

Zbog EBRD-a brojni čarter i privatni letovi na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 7. maja (FENA) - U povodu godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas i sutra ujutro trebali bi sletjeti, osim redovnih letova i brojni čarter i privatni letovi, kojima će u glavni grad Bosne i Hercegovine stići brojne  privredne i političke  delegacije iz regiona i Evrope.

Glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić izjavila je Feni da su određene delegacije stigle već sinoć, dok bi danas u poslijepodnevnim satima, kao i sutra ujutro trebali sletjeti brojni čarter letovi, kojima bi trebali stići najviše političke delegacije, predvođene ministrima vanjskih poslova i premijerima iz Srbije, Albanije, Crne gore, sa Kosova i iz Sjeverne Makedonije, te brojni privrednici i predstavnici velikih kompanija, uključujući veliki broj predstavnika iz automobilske industrije.

- Povećan broj putnika tokom današnjeg i sutrašnjeg dana bitno usložnjava kadrovske kapacitete zaposlenika MAS-a, ali upravo zahvaljujući maksimalnom angažmanu naših zaposlenika sve aktivnosti i dalje se obavljaju bez gužvi ili bilo kakvih problema - kazala je Bagarić.

Za takve rezulate, kako je kazala, zaslužan je cijeli kolektiv Međunarodnog aerodroma Sarajevo, ali i Granične policije BiH, UIO BiH, Kontrole letenja, te brojnih drugih kolektiva koji djeluju na Međunarodnom Aerodromu Sarajevo.

Godišnja skupština Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) od 7.do 9. maja u Sarajevu će okupiti oko 80 delegacija i tri hiljade predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih vladinih dužnosnika, te predstavnika organizacija civilnog društva.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Nikšić i direktorica Ureda EBRD-a u BiH o infrasturkturnim projektima i reformskim procesima

EBRD će osigurati 30 miliona eura pomoći turskim regijama pogođenim potresima

Najavljen novi vid podrške kako bi se uvećali britanski izvoz i investicije na zapadnom Balkanu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu