Bosna i Hercegovina     | 07.05.2019. 14:44 |

Kavazović zahvalio Fieldu na podršci Britanije Bosni i Hercegovini

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. maja (FENA) -  Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas je u posjetu primio ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Matthewa Fielda.

Ambasador je reisu-l-ulemi i muslimanima u BiH čestitao nastupanje mjeseca ramazana s iskrenim željama da ga provedu u miru i sigurnosti.

Field se zanimao i za reisu-l-ulemino viđenje trenutne situacije u državi i regionu, još jednom ističući podršku Velike Britanije ovom području i svim njenim građanima, narodima i državama.

Naglasio je kako je ohrabren ramazanskom porukom reisu-l-uleme u kojoj je pozvao na suprotstavljanje društvenim pošastima, a prije svega korupciji i ovisnosti o kockanju.

Istakao je da je borba protiv korupcije jedan od prioriteta britanskog angažmana u BiH, te kazao da je u tom smislu podrška vjerskih lidera itekako značajna, javlja MINA.

Reis Kavazović je zahvalio ambasadoru Fieldu na podršci Britanije Bosni i Hercegovini u očuvanju njenog multikulturalnog i multikonfesionalnog duha i jačanju državnih institucija koje trebaju odgovoriti na brojne izazove s kojima se društvo susreće.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Isak primio u posjetu prvog potpredsjednika Internacionalne romske unije

Ambasador Reilly posjetio Centralnu izbornu komisiju BiH

Krišto u susretu sa Roswall:Vijeće ministara nastavlja istim tempom, reforme trebaju svima u BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'