FENA.BIZ

Sutra susret lidera zemalja Zapadnog Balkana u Sarajevu

U okviru programa Godišnjeg sastanka Odbora guvernera EBRD-a, u glavni grad naše zemlje stiže 6 lidera zemalja Zapadnog Balkana

„Povezivanjem ekonomija do snažnijeg rasta“ fokus je Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji se od sutra održava u Sarajevu. S obzirom da je upravo regionalna suradnja ključna za ekonomski napredak i stabilnost regiona, glavni grad naše zemlje će, ovim povodom, ugostiti i lidere zemalja Zapadnog Balkan.

O ključnim temama za regiju u srijedu će diskutovati predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, premijer Albanije, Edi Rama, predsjednik Kosova, Hashim Thaçi, predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, te premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev. Bosnu i Hercegovinu će, u ovom dijelu programa, predstavljati predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić.

Pored do sada postignutih rezultata, postojećih izazova, te planova za naredni period, lideri zemalja Zapadnog Balkana će se uključiti i u raspravu o brojnim temama ekonomske i političke prirode, od važnosti za cijelu regiju.

Sastanak će biti praćen interaktivnim panelom, odnosno prezentacijama ministara na temu investicionih potencijala svake od ovih zemalja.  Kroz pitanja i odgovore, omogućena je i neformalna diskusija sa svim prisutnima, koja će stranoj publici osigurati kompletnije razumijevanje cjelokupne regije Zapadnog Balkana.

Više detalja o Godišnjem sastanku Odbora guvernera EBRD-a, povodom kojeg će naša zemlja ugostiti više od 2.000 predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih vladinih zvaničnika (guverneri EBRD-a, ministri finansija, ekonomije, trezora ili Centralne banke), te predstavnika organizacija civilnog društva.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.