Stranačke aktivnosti     | 07.05.2019. 15:58 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić boravi u Briselu gdje se danas susreo sa predsjednikom Evropske narodne Partije Žozefom Dolom.

Ivanić je tokom sastanka informisao Dola o političkim prilikama i situaciji u BiH.

„Izrazio sam zabrinutost zbog prevelikih razlika koje ispoljavaju politički akteri koji bi trebalo da formiraju vlast na nivou BiH. Mi konstantno pozivamo na formiraenje vlasti, jer je svima u interesu da se taj proces što prije završi i da se procesi u zemlji neometano odvijaju“, kazao je Ivanić.

Ivanić je izrazio zadovoljstvo zbog interesovanja Evropske narodne partije, najsnažnije političke grupacije u Evropi, a čiji je i PDP član, za prilike u BiH.

Tokom sastanka bilo je riječi o saradnji PDP-a sa Evropskom narodnom partijom. Tom prilikom, Dol je izrazio svoje uvjeravanje da PDP u EPP-u ima iskrenog partnera koji podržava programske ciljeve i progresivno djelovanje PDP-a.

Ivanić će se sastati i sa Mikulašom DŽurindom, nekadašnjim premijerom Slovačke i trenutnim predsjednikom Martens centra za evropske studije, s kojim će razgovarati o edukativnim i istraživačkim projektima.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana