Bosna i Hercegovina     | 08.05.2019. 16:27 |

Ambasador Poljo podržao danskog socijaldemokratskog kandidata Kofoda za EP

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. maja (FENA) - Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Danskoj Emir Poljo primio je nosioca liste Socijdemokratske stranke za Evropski parlament Jeppe Kofoda, i danskog predstavnika u Evropskom parlamentu u trenutnom sazivu.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru najviše vremena je posvećeno izbornoj kampanji u Danskoj kako za Evropski tako i Danski parlament te procesu euro-atlantskih integracija Bosne i Hercegovine.

Ambasador Poljo je upoznao Kofoda sa napretkom koji je BiH do sada ostvarila u procesu evropskih integracija te se zahvalio Danskoj na podršci koju pruža našoj državi na putu prema Evropskoj Uniji.

Kofod je pokazao vrlo dobro poznavanje prilika u BiH i regiji Zapadnog Balkana s obzirom da se kroz rad u EP imao priliku upoznati se sa svim izazovima s kojima se naša zemlja suočava na putu euro-atlantskih integracija.

On je snažno podržao proces integracija koji se odvija u svim državama regije zapadnog Balkana te pohvalio napore koje BiH čini na tom putu.

Istakao je spremnost da svojim zalaganjem, ukoliko bude ponovo izabran u Evropski parlament, i dalje snažno podržava aspiracije BiH prema EU na načelima poštivanja međunarodnog prava i presude Evropskog suda za ljudska prava.

Na kraju razgovora Jeppe Kofod se putem videa obratio građanima bh. porijekla u Danskoj i pozvao ih da učestvuju na izborima i za Evropski parlament, te naglasio da će se kao evropski parlamentarac zalagati za snažniju poziciju BiH u Evropi.

Ambasador Poljo je na kraju Kofodu poželio puno sreće na izborima 26. maja, i izrazio nadu da će značajan broj građana Danske bh. porijekla ga podržati kao istinskog prijatelja Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Ministar Konaković u Zagrebu razgovarao s predsjednikom BNV-a

Konaković sudjeluje u Raisina Dialogueu u Nju Delhiju

MVP BiH: Bh. državljanin iz Gaze koga su Izraelci ranije uhapsili, pušten na slobodu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom