Sport     | 08.05.2019. 21:04 |

Zrinjski izborio treću utakmicu protiv Sparsa

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 8. svibnja (FENA) - Košarkaši Zrinjskog pobijedili su Spars 70:65 (16:13, 14:15, 25:10, 15:27) u drugom susretu polufinalne serije domaćeg prvenstva te izborili odlučujuću treću utakmicu koja će odlučiti o finalisti.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena koje je završilo rezultatom 30:28 za Zrinjski, domaći košarkaši na početku treće četvrtine rade seriju 17:2 i kako se tada činilo rješavaju utakmicu.

Međutim, košarkaši Hrvoja Vlašića u posljednjem periodu igre potpuno su stali što koriste košarkaši Sparsa i tri minute do kraja dolaze do izjednačenja 63:63, a zatim i do vodstva 65:63.

Sama završnica ipak je pripala domaćim košarkašima. 60 sekundi do kraja Marko Ramljak pogodio je tricu za novo vodstvo Zrinjskog, a pobjedu su u posljednjim sekundama utakmice pogocima iz slobodnih bacanja potvrdili Ramljak i Ivan Miličević.

Robert Rikić s 28 poena i 7 skokova bio je najbolji pojedinac u redovima Zrinjskog. Ramljak je u pobjedu ugradio 16 poena i 7 skokova, a Sven Smajlagić 12 poena.

Kod Sparsa Slobodan Jovanović ubacio je 14 poena, a Sandi Grubelić 12 poena. Kenan Bajramović, najbolji pojedinac u prvoj utakmici koju su dobili Sparsi, za 17 minuta u igri ostvario je skroman učinak od 5 poena i 3 skoka.

Odlučujuća treća utakmica igra se u Sarajevu za tri dana.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta