Bosna i Hercegovina     | 09.05.2019. 12:42 |

Brigadni generali EUFOR-a u oproštajnom posjetu Graničnoj policiji BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. svibnja (FENA) - Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić sa suradnicima u Glavnom uredu u Sarajevu primio je u srijedu u oproštajni posjet načelnika Stožera EUFOR-a u BiH brigadnog generala Gabora Horvatha i istovremeno u nastupni posjet novog načelnika brigadnog generala Laszloa Szaboa.

Galić je na sastanku prezentirao organizaciju i nadležnosti GP BiH te najznačajnije aktivnosti te policijske agencije u proteklom razdoblju. Razgovarano je i o složenom stanju na granici zbog povećanog pritiska migranata te o dosadašnjoj suradnji i zajedničkim aktivnostima.

Generalni brigadir Horvath istaknuo je visok stupanj profesionalnosti, kooperativnosti i umijeća pripadnika GP BiH koji su sudjelovali u NATO vježbi za upravljanje posljedicama kriznih situacija pod nazivom "Bosna i Hercegovina 2017" u Tuzli. Posebno je naglasio spremnost Stožera EUFOR-a u BiH za pomoć Graničnoj policiji BiH u borbi protiv ilegalnih migracija.

Galić je načelniku Stožera Horvathu zahvalio na dosadašnjoj suradnji uz želje za uspješan nastavak karijere, a novoimenovanom načelniku Szabou izrazio dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i poželio uspješan profesionalni angažman na čelu Stožera EUFOR-a u BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Državljanin Turske lišen slobode zbog krijumčarenja 22 stranih državljana

Sastanak ravnatelja Granične policije BiH sa šefom Odjela za vladavinu prava EU u BiH

Ravnatelj Granične policije BiH u studijskom posjetu Španjolskoj

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu