Stranačke aktivnosti

Saopćenje Nezavisnog bloka

Saopćenje

 

SENAD ŠEPIĆ, ČESTITKA POVODOM 9. MAJA

Danas slavimo pobjedu antifašizma, danas slavimo i Dan zlatnih ljiljana, obilježavamo i Dan Evrope, ali nas ovaj 9. maj podsjeća na stalnu potrebu da stanemo na stranu dobra protiv zla, pa tako obilježavamo i Dan logoraša u Bosni i Hercegovini.

Antifašistička borba tokom Drugog svjetskog rata, kao i borba u odbrani Bosne i Hercegovine '92. – '95, ustvari, borbe su za opšte ljudske i civilizacijske vrijednosti. Grad Mostar i južna Hercegovina, također, posebno se vežu za 9. maj 1993. i to suprotstavljanje velikoj ofanzivi HVO-a i HV-a, jedna je od najčasnijih epizoda u našoj historiji.

Upravo je na ovaj dan 1995. godine Armija RBiH učestvovala na obilježavanja 50. godina pobjede nad fašizmom u Parizu bila i jedina iz naše zemlje pozvana kao antifašistička vojna komponenta.

S toga, povodom 9. maja, čestitke Zlatnim ljiljanima i svim antifašistima, jer Evropa se od fašizma i '90-tih branila u Bosni i Hercegovini, te s ponosom danas treba slaviti pobjedu dobra nad zlom.

 

Press služba

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.