Kultura     | 10.05.2019. 10:59 |

Koncert Mađarskog nacionalnog filharmonijskog orkestra održan u Vijećnici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. maja (FENA) - Mađarski nacionalni filharmonijski orkestar odžao je u sarajevskoj Vijećnici svečani koncert kojim je obilježen Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom.

-Gradu Sarajevu je izuzetna čast što je u prilici da nakon renomiranih bečkih, zagrebačkih, moskovskih i sarajevskih umjetnika, u ovom prelijepom ambijentu Vijećnice ugosti i Mađarski nacionalni filharmonijski orkestar, s tradicijom dugom više od 90 godina. Ovo je postala naša lijepa tradicija - istaknuo je zamjenik gradonačelnika Sarajeva Ivica Šarić.

Zahvalivši Gradu Sarajevu, ambasador Mađarske u BiH Krisztián Pósa istaknuo je da je ovaj koncert posvećen uzvišenoj muzičkoj umjetnosti, kao i jačanju prijateljskih i partnerskih veza između Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Ovaj prigodni društveni i kulturni događaj održan je u organizaciji Grada Sarajeva. Partner je bila Ambasada Mađarske, koja je ovim koncertom ozvaničila završetak tromjesečnog programskog serijala pod nazivom "Sedmice Mađarske kulture u BiH”, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću Grada Sarajeva.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Iduće sedmice počinje rekonstrukcija vrtića 'Kolibri' u Kolodvorskoj

Koncert Josipe Lisac u BKC-u gotovo rasprodan, raspoloživ još mali broj ulaznica

Finansijska podrška Grada Sarajeva bh. sigurnim kućama se nastavlja

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta