Servisne informacije     | 10.05.2019. 14:34 |

U BiH sutra oblačno, u Bosni lokalni pljuskovi i grmljavina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. maja (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra prijepodne bit će malo do umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblačnosti očekuje se u zapadnim i sjeverozapadnim područjima.

Poslijepodne, povećanjem oblačnosti, u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina, koji su najizgledniji na području sjevera i sjeverozapada Bosne. Jače naoblačenje sa zapada se očekuje u noći na nedjelju. Vjetar slab većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni. 

U Sarajevu malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 7, a najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena. 

U Bosni i Hercegovini danas je bilo malo do umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblačnosti bilo je u sjeverozapadnim područjima.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 2 stepena, Ivan-sedlo i Sokolac 16, Livno 18, Srebrenica i Tuzla 19, Bijeljina, Bugojno, Gradačac, Neum, Sarajevo, Široki Brijeg i Trebinje 20, Bihać, Brčko, Doboj, Drvar, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Stolac 21, Banja Luka, Grude i Mostar 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'