Bosna i Hercegovina     | 11.05.2019. 15:36 |

Osumnjičeni za pripremu i ubistvo Slaviše Krunića predat tužilaštvu

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 11.maja (FENA) – Rodoljub Gajić iz Banje Luke, radnik zaštitarske firme „Sector Security“, koji je uhapšen jučer na području tog grada zbog sumnje da je učestvovao u pripremanju i izvršenju ubistva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića te pokušaju ubistva Gorana Ilića, predat je nadležnom tužilaštvu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) su saopćili, uz navođenje inicijala uhapšenog, da su ga policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet predali danas Republičkom tužilaštvu, Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, uz dopunu izvještaja o učinjenim krivičnim djelima koja ga sumnjiče da je 22.aprila, oko 22.30 sata, u mjestu Glamočani, općina Laktaši, zajedno sa Ž.K., E.B. i B.Đ. učestvovao u izvršenju krivičnog djela teško ubistvo Slaviše Krunića, Žarka Pavlovića i krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju Gorana Ilića.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva nastavlja rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ubistava u Glamočanima, a u okviru ove istrage ostvarena je i saradnja sa MUP-om Republike Srbije, dodaju iz policije.

Rodoljub Gajić je, kako javljaju mediji u RS, radio na obezbjeđenju kuće Slaviše Krunića. 

U Glamočanima kod Banje Luke, u pucnjavi, 22.aprila, ubijene su tri osobe, a jedna je teško povrijeđena iz vatrenog oružja. 

Ubijeni su vlasnik kompanija "Sector Security" i "Žitoprodukt", "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sektor ADS" i "Sektor ZOS" Slaviša Krunić, jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac Goran Ilić ranjen.

Policija RS-a podnijela je ranije izvještaj protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su 22. aprila u mjestu Glamočani, općina Laktaši, izvršile krivično djelo teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića te pokušaj teškog ubistva Gorana Ilića.

Izvještajem su obuhvaćeni Željko Kovačević, koji je ubijen u noći napada, Emilio Balda i Benedi Đukanović, koji je u bjekstvu.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Zastupniku u Saboru KSB-a zapalili automobil

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

Policiju Brčkog posjetili članovi Asocijacije vojno diplomatskih predstavnika u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo