Sport     | 13.05.2019. 10:26 |

Čelik pozvan u N/FSBiH da za licencu objasni dug prema Denijalu Rizvanoviću

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 13. maja (FENA) - Nogometni klub Čelik, koji na Prvostepenoj komisiji za licenciranje Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine 3. maja nije dobio licencu za takmičenje naredne sezone u elitnom razredu bh. nogometa, vjerovatno će za izlazak pred Drugostepenu komisiju morati isplatiti i dug za bivšeg igrača Denijala Rizvanovića u iznosu od 38.523,23 KM.

Klub se i zvanično očitovao o tome te ustvrdio kako se radi o još jednoj tužbi i presudi, a koje su, kako se ističe, nestale neradom prethodnih klupskih uprava.

-Ovo je još jedan slučaj koji je sklonjen i nije ušao u reviziju kluba - piše u tom saopćenju, u kojem se ističe kako je time prevaren i investitor Aydin Oglun, a koji je prilikom ulaska u klub najavio da ga ne zanimaju stari dugovi te da ih treba isplatiti iz prihoda iz tekućeg poslovanja.

-Ne znam šta će biti. Sutra imamo sastanak u Savezu - kazao je u kratkom telefonskom razgovoru za Fenu generalni direktor Čelika Ismet Đugum, koji nije želi komentarisati i objasniti novonastalu situaciju.  

Naime, Rizvanovićeva advokatica Amira Trajanovska uputila je 5. maja ove godine na adresu N/FSBiH zahtjev za isplatu spomenutog iznosa iz pravosnažne sudske presude Općinskog suda Zenica od 16. januara 2016. godine, na iznos od 8.133,84 KM glavnice te sudske troškove u iznosu od 720 KM, odnosno ukupno 9.573,94 KM.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Travnjak Stadiona "Bilino polje" spreman za odlučujuće utakmice "Zmajeva"

NK Čelik javno se ogradio od osoba koje lažno predstavljaju klub

Bradarac: Čelik priprema tužbu protiv NS BiH i Aydina Olguna

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu