Ekonomija     | 13.05.2019. 12:25 |

Luminos pokrenuo prvi pogon za proizvodnju LED panela u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. maja (FENA) - Bosanskohercegovačka kompanija Luminos d.o.o., specijalizirana za očuvanje energije, inovativne LED tehnologije i smart city rješenja, pokrenula je prvi pogon za proizvodnju LED panela za stanove i urede u Bosni i Hercegovini.

U pogonu u Hadžićima pod novim brendom Luminos ambienta proizvodi se 18 različitih proizvoda opsega snaga od 3(W) do 24(W) okruglog i kvadratnog kućišta, ugradne i nadgradne izvedbe.

- Ponudili smo tržištu vrhunski kvalitet, pouzdan servis i pristupačnu cijenu. Na samom smo početku i već sada imamo veliko interesovanje prodajnih lanaca i distributera, kako na domaćem tako i na inozemnim tržištima. U pogonu u Hadžićima radi trenutno osam radnika. Plan je da do kraja godine uduplamo broj zaposlenih - izjavila je direktorica kompanije Luminos Aida Iković.

Luminos ambienta je domaći proizvod, evropskog kvaliteta, namijenjen za opremanje stanova, kuća i ureda. LED paneli Luminos ambiente uz vrhunski servis i tri godine garancije, postižu uštede energije i do 86 posto, emitujući zdravo i netreptajuće svjetlo. Riječ je o prvoj domaćoj proizvodnji i prvom domaćem brendu LED rasvjete te vrste.

Svi repromaterijali i komponente prolaze kroz strogi proces kontrole, a kompanija posjeduje vlastiti laboratorij i mjerne stanice, što garantira najviši stepen standardizacije proizvodnje. Svi proizvodi su certificirani kod ovlaštenih certifikacijskih kuća iz EU, saopćeno je iz kompanije Luminos. 

- Kao domaći proizvođač garantiramo optimalnu raspoloživost, što je važna prednost u ovom poslu. Osim toga, naši su podaci na deklaracijama stvarni. U potpunosti stojimo iza svega što smo naveli. Posjedujemo EMC i LVD certifikate bez kojih nema evropskog certifakata - CE, tj. nije moguć izvoz na tržite EU. Naš slogan je ‘Ugodno za oko, sigurno za dom’. Garantiramo sigurnost, ono što nije provjereno i sigurno ne smije ući u dom. Također, garancija na sve proizvode je fabrička i može se ostvariti u svakoj prilici čak i kada trgovac ili dobavljač iz nekog razloga nisu to u stanju. Dovoljan je račun i garantni list, i garancija se može ostvariti u tvornici, što je svakako još jedna prednost domaće proizvodnje. I, što je veoma važno, a što naš brend razlikuje od mnogih na tržištu, Luminos ambienta ima tzv. zdravo - 100 posto "No Flicker", tj. netreptajuće svjetlo - kazala je Iković.

Kompanija je od ranije prisutna na tržištu sa brendom Luminos premium. Radi se o LED lampama koje su namijenjene za industrijsku, tunelsku, dekorativnu, reflektorsku, unutrašnju i uličnu rasvjetu.

Proizvodi Luminosa osvjetljavaju ulice, šetališta, igrališta i javne prostore u mnogim gradovima BiH i regije.

Mnogi privredni objekti koriste Luminos LED rasvjetu, među kojima su Fabrika cementa Lukavac, Bingo, Hifa, Arcelor Mittal, Sarajevski kiseljak, IGM Visoko, Prevent, Natron Hayat, Suman Gračanica, Rudnici Kreka.

Luminos d.o.o. posjeduje vlastiti know-how za LED tehnolgije, a 2017. kompanija je prijavila patente u oblasti industrijskog dizajna za 5 LED lampi na domaćem tržištu.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Luminos plasirao na tržište nove LED sijalice koje dodatno štede energiju

Luminos pokretanjem vlastite proizvodnje značajno snizio cijene LED rasvjete

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo