FENA.BIZ

BBI podržala akciju 'Jedan iftar za jedan ruksak' za povratničku djecu

 

Dajte im razlog za osmijeh

 BBI podržala akciju „Jedan iftar za jedan ruksak” za povratničku djecu

 „Dajte im razlog za osmijeh”, projekat je kojeg realizuje udruženje „Svitanje“ koji ima za cilj podršku povratničkoj djeci. Projektom je predviđena kupovina i podjela đačkih ruksaka kompletnim priborom za djecu povratnika. U subotu, 11. maja 2019. godine, članovi i volonteri udruženja „Svitanje“ organizovali su humanitarni, a Bosna Bank International (BB) uključila se u ovu akciju i donacjiom podržala ove humane aktivnosti.

 „BBI banka u temeljima svoje korporativne kulture ima ugrađenu brigu za društvo u kojem posluje, a naročito smo osjetljivi na djecu. I kroz sopstvene aktivnosti, stipendiranje djece bez roditelja, najboljih učenika i studenata BBI banka podržava ovu kategoriju stanovništva. Nedavno je pokrenut i projekat podrške mladima za razvoj poduzetništva SBF Strat-up Challenge, kako bi mladima pružili mogućnost da realiziraju svoje ideje i pokrenu biznis“, riječi su Amera Bukvića, predsjednika Uprave BBI banke.

Inače, u proteklih deset godina karavana zvana „Dajte im razlog za osmijeh“ obišla je skoro svako povratničko mjesto šriom Bosne i Hercegovine, gdje je podjeljeno ukupno 5050 kompletno opremljenih ruksaka. U Edukativnom centru u Novoj Kasabi, opremljena je sala za tjelesni odgoj, te kabinet za hemiju. Zvornička djeca su dobijala bajramske paketiće, a djeca iz Rogatice, Srebrenice, Bratunca, Konjević Polja, Prijedora, Bosanskog Šamca i Kotor Varoši su imali priliku da u Sarajevu provedu nezaboravne trenutke tokom zimskog raspusta.

 

Alma Redžepagić
STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Marketing i komunikacije 

Bosna Bank International d.d. Sarajevo

Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo

Bosna i Hercegovina

Tel: +387 33 275 221

Fax: +387 33 203 122

Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba

Web: www.bbi.ba

Facebook: www.facebook.com/bbibanka

 

 

BBI
ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.