Sport     | 14.05.2019. 15:05 |

Načelnik Kaknja primio mušku odbojkašku reprezentaciju BiH

FENA Saopćenje

SARAJEV O, 14. maja (FENA) - Načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo danas je upriličio svečani prijem za mušku odbojkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja je u tom gradu priprema za susrete CEV Evropske srebrene lige.

- Kakanj – grad odbojke će i ovog puta opravdati povjerenje pokazujući iznimno domaćinstvo i patriotizam. Zaslužili smo ovo sjajnim sportskim rezultatima koje postižemo, ali i dokazanom odanošću državi BiH. Počašćeni smo dolaskom reprezentacije u naš grad i svi ćemo se potruditi da to bude još jedna u nizu lijepih sportskih priče koje su se dogodile u Kaknju - rekao je Šljivo.

Reprezentacija će u Kaknju odigrati i dvije zvanične utakmice - 29. maja protiv Austrije i 2. juna protiv Mađarske.

Načelnik Šljivo je pozvao sve ljubitelje odbojke, i sporta općenito, da u kakanjskoj sportskoj dvorani bodre bh. reprezentaciju u utakmicama protiv Austrije i Mađarske.

U znak sjećanja na boravak u Kaknju načelnik je gostima uručio prigodne darove, dok su gosti načelniku darovali reprezentativni dres, saopćeno je iz Press službe Općine Kakanj.

Uz selektora Edina Bakovića, na reprezentativnim pripremama u Kaknju su igrači: Luka Šormaz, Nemanja Vidović, Ivo Ivić, Adi Osmanović, Velibor Vuković, Nenad Šormaz, Asmir Hukičević, Rašo Janjić, Andrej Ristić, Alen Didović, Marko Milovanović, Dejan Jocić, Almir Čolo, Miloš Popović, Tihomir Gajić, Mlađan Lukić i Sejdin Mustafić, trener Dalibor Mićić, trener-statističar Almir Aganović i kondicioni trener Mirza Demir.

Takmičenje u CEV Evropskoj srebrnoj ligi počinje 25./26. maja i igra se po sistemu domaćih i gostujućih utakmica, nakon čega slijedi završni turnir.

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

Predstavnici OKBiH i Magoda: Stvoriti bolje okruženje za vrhunske sportiste i olimpijce

Kordić i Marić primili u nastupni posjet nizozemskog veleposlanika i zapovjednika EUFOR-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom