Kultura     | 15.05.2019. 10:13 |

Kukrić u žiriju za Emmy Awards

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. maja (FENA) - Urednik Federalne televizije Dejan Kukrić bit će član žirija najprestižnije svjetske televizijske nagrade International Emmy® Awards 2019 koje će biti dodijeljene 25. novembra u New Yorku na završnoj gala ceremoniji na kojoj će se okupiti oko hiljadu najznačajnih osoba televizije, zabave i medija iz cijelog svijeta. 

Prve međunarodne nagrade Emmy dodijeljene su 1973. godine i od tada predstavljaju najznačajnije profesionalno priznanje na svijetu, koje prepoznaje izvrsnost televizijskih programa produciranih van SAD-a.

Nagrada Emmy dodjeljuje se u 20 različitih kategorija, poput najboljih komedija, dramskih serija, TV filmova, dokumentarnih i zabavnih programa, a Kukrić će biti u žiriju koji će ove godine dodijeliti nagrade u kategoriji televizijskih umjetničkih programa (Arts Programming).

- Vrlo sam počastvovan pozivom Međunarodne akademije televizijskih umjetnosti i nauka (The International Academy of Television Arts & Sciences) da budem u žiriju 47. Emmy Awards. Kada organizacija koja u više od 60 zemalja svijeta okuplja stručnjake iz svih sektora televizijske industrije prepozna vaš dugogodišnji rad u evropskim medijskim okvirima, to doživljavam kao još jedan svoj veliki profesionalni uspjeh, ali i priznanje mojoj kući RTVFBiH. Nominovani programi u ovoj kategoriji prava su inspiracija za sve nas u industriji i za publiku širom svijeta. Bit će velika odgovornost i doista niti malo jednostavno izabrati najboljeg - kazao je Kukrić.

Dejan Kukrić je već dvadeset godina u medijima gdje radi kao odgovorni urednik, izvršni producent i televizijski reditelj, saopćeno je iz FTV-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Šabić: Rukovodstvo BHRT-a po nalogu politika želi stati u kraj FTV-u

Komšić: Zabrana okupljanja u Mrkonjić Gradu pokušaj obezvređivanja države

Večeras na Federalnoj televiziji nova serija 'Stručni štab'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!