Bosna i Hercegovina     | 15.05.2019. 11:27 |

Rekonstrukcija saobraćajnice i izgradnja pješačke staze u ulici Stara Pruga Osik

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. maja (FENA) - Sporazum o rekonstrukciji saobraćajnice i izgradnji pješačke staze u ulici Stara Pruga Osik u naselju Osjek, potpisali su danas načelnik Općine Ilidža Senaid Memić, direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač i direktor firme Bosman Sunija Jahić.

Ukupna vrijednost projekta je 1.429.972, 83 KM, od čega će Direkcija izdvojiti 1.050.000 KM, a Općina Ilidža 100.000 KM.

Direktor Kovač je naveo da će biti rekonstruisano 1.235 metara saobraćajnice po postojećoj trasi uz proširenje kolovoznih traka oko tri metra, dok će se pješačka staza također raditi uz saobraćajnicu obostrano u oba smjera.

- Bit će urađena i kompletna odvodnja ceste uz izgradnju kolektora, jer je asfalt uništen, a tom saobraćajnicom se svakodnevno kreću vozila javnog gradskog prijevoza. Planirano je da se napravi i nova okretnica za ta vozila - istakao je Kovač.

Memić je poručio kako je ovo vrlo važna saobraćajnica. Njenom rekonstrukcijom riješit će se problemi s kojima se svakodnevno susreće lokalno stanovništvo i poboljšati komunikacija između naselja, a ujedno će se napraviti i rezervni ulaz, odnosno kratica koja vodi prema Blažuju, nastavku autoputa i Vlakovu i taj put može biti koristan i za privrednike.

- U okviru ovog projekta bit će izgrađene nove četiri niše za autobuska stajališta. Rekonstrukcija ove ceste trebala se izvoditi periodično, ali je resorno ministarstvo odlučilo da se to završi u ovoj godini - naglasio je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

Najavio je da će u toku ove godine na području općine Ilidža početi obnova Velike aleje, rekonstrukcija Rustempašine ulice, kružnog toka na M17, kao i asfaltiranje parkinga na Vlakovu, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) M. L.

KS

Vezane vijesti

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu