Bosna i Hercegovina     | 15.05.2019. 13:48 |

Preko 76 milijuna maraka za izgradnju poddionice Vranduk-Ponirak (VIDEO)

FENA Denis Leko

MOSTAR, 15. svibnja (FENA) - Direktor JP Autoceste Federacije BiH Adnan Terzić, direktor Azvirt L.L.C. iz Azerbejdžana Ahmet Murat Turkoglu, ministar prometa i komunikacija FBiH Denis Lasić te Mario Bevanda uime Heringa d.d. iz Širokog Brijega potpisali su u srijedu u Mostaru Ugovor o izgradnji dionice Poprikuše-Zenica sjever (Donja Gračanica), poddionica Vranduk-Ponirak u vrijednosti od 76.592.799,03 eura.

Direktor JP Autoceste Federacije BiH Adnan Terzić kazao je kako je ovo vrlo težak i zahtjevan projekt.

- Danas je završena prva faza procesa ugovaranja ove poddionice, a pod to podrazumijevam izlazak na teren i rad na 5,3 kilometra od dionice od izlaza iz Tunela Zenica do Vranduka, što je vrlo zahtjevan projekt na kojemu će se izgraditi tunel, dva mosta i tri vijadukta, a predviđeni rok izgradnje je 24 mjeseca - kazao je Terzić.

Također, izrazio je i želju da izgradnja projekta prođe u roku i kvaliteti kao i nadu da će konzorcij izvođača radova ostvariti sve ono što je svojom ponudom omogućio da ovaj projekt i dobije.

- Danas smo započeli fazu novog investicijskog ciklusa koji se treba vrlo brzo nastaviti, odnosno u sljedećih dvadesetak dana potpisivanjem ugovora i za dva lota na relaciji od Počitelja do Zvirovića. Isto tako prema sjeveru će se graditi poddionica Donja Gračanica-Tunel Zenica s ciljem da se spustimo na M17 na poddionicu od Vranduka do Nemile što podrazumijeva da do ljetnih odmora u izgradnji imamo 36 kilometara Koridora 5c. Mislim kako je za prvu fazu ovaj investicijski ciklus jako opsežan i zahtjevan posao kako za ljude koji rade u JP Autoceste FBiH tako i za izvođače - kazao je Terzić.

Ministar prometa i komunikacija FBiH Denis Lasić izrazio je uvjerenje da će konzorcij Azvirt i Hering posao odraditi dobro i kvalitetno.

- Vjerujem kako će konzorcij kvalitetno i prije roka završiti projekt te da će osim njih također i drugi zainteresirani početi raditi i na drugim dionicama na Koridoru 5c i samim time u globalu zaokružiti navedeni koridor - kazao je Lasić.

Uime konzorcija izvođača radova obratio se direktor Azvirta LLC Ahmet Murat Turkoglu koji je poručio kako su zajedno s Heringom jako motivirani da doprinesu ubrzanom početku, ali također efikasnom i profesionalnom izvođenju radova.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2956

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1IYNAhZOCArOM9qYzt0x2_gBH1JDFc3fk?usp=sharing

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

HNŽ: Poboljšanje sigurnost u prometu

Mostar povezan s Beogradom, letovi od travnja po cijeni od 56 eura (VIDEO)

Video materijal s potpisivanja ugovora između Grada Mostara, Air Serbie i Zračne luke Mostar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo