Ekonomija     | 15.05.2019. 13:43 |

Slovenska luka Koper obnovila ugovor s Daimlerom o pretovaru automobila

FENA Agencije

LJUBLJANA, 15. svibnja (FENA) - Uprava slovenske luke Koper objavila je da je i po treći put pobijedila na natječaju koji je raspisao Daimler pa će se iz Kopra i dalje na Bliski istok i Aziju transportirati mercedesi i druga prestižna vozila tog njemačkog proizvođača.

Prvi ugovor s Daimlerom Luka Koper je dobila 2015. godine, no uvjet za njegovo produženje bila su jamstva da će u luci graditi garažnu kuću za 6000 automobila, što zahtijevaju i drugi europski partneri koji preko Kopra izvoze automobile na prekomorske destinacije. Dosadašnja tri raspisana natječaja za odabir graditelja garaže poništavala je slovenska državna revizija.

Gradnja velike garaže jedan je od prioriteta u poslovnim planovima slovenske luke, koja je za tu namjenu rezervirala više od 20 milijuna eura, a druga važna investicija su i novi privezi za pristajanje velikih brodova za prijevoz automobila.
 

Daimler je suradnju s Lukom Koper produžio jer je zadovoljan do sada pruženim uslugama te našim iskustvom u pretovaru i skladištenju tako osjetljive robe poput automobila, a suradnju ćemo nadograditi dodatnim uslugama, priopćila je lučka uprava, prenose slovenski mediji.

Ovih je dana Luka Koper potpisala ugovor s tvrtkom Adriaing za gradnju novog priveza u trećem lučkom bazenu, a vrijednost investicije je 6,4 milijuna eura.

Kontejnerski prijevoz i prijevoz automobila među glavnim su poslovima slovenske luke koja je lani pretovarila 754.000 vozila, čime se svrstava među najveće automobilske terminale u Sredozemlju, pa i Europi, prenosi Hina.

Idućih godina, najavljuju u Luci Koper, u dodatne kapacitete za jačanje pretovara automobila namjeravaju investirati oko 40 milijuna eura.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Regionalni čelnik AfD-a na suđenju u Njemačkoj zbog korištenja nacističke parole

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Njemački ministar ekonomije Habeck doputovao u posjetu Ukrajini

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana