Servisne informacije     | 15.05.2019. 14:35 |

U BiH sutra oblačno, u drugom dijelu dana lokalni pljuskovi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. maja (FENA) - U Bosni i Hercegovni sutra će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana se očekuju lokalni pljuskovi u Hercegovini, centalnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne.

U Hercegovini je moguća i grmljavina. Vjetar u Bosni slab sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, slab do umjeren jugozapadni. Jutarnje temperature od 2 do 7, na jugu od 6 do 12, a dnevne od 10 do 16, na jugu od 16 do 21 stepen.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguća slaba kiša ili lokalni pljusak. Jutarnja temperatura oko 5, a dnevna oko 11 stepeni. 

U Bosni i Hercegovini danas je bilo pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u Hercegovini i ponegdje na jugozapadu i sjeveroistoku Bosne.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Ivan-sedlo 5, Bihać 8, Drvar, Gradačac, Sarajevo, Sokolac 9, Bugojno, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Tuzla 10, Banja Luka, Doboj, Livno, Srebrenica 11, Bijeljina, Brčko, Trebinje, Zvornik 12, Grude, Mostar 13, Neum 14 i Stolac 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.  

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!