Kultura     | 16.05.2019. 13:35 |

Mostarsko proljeće najavljuje predstavu 'Samo jedna žena'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. svibnja (FENA) - U sklopu Mostarskog proljeća, u subotu, 18. svibnja, na Maloj sceni HNK-a Mostar u 20 sati bit će izvedena predstava "Samo jedna žena", GALA teatra iz Zagreba.

 Režiju potpisuje Đuro Roić, a igra Matija Prskalo. Ulaz je 10 maraka.

 Predstava "Samo jedna žena" bit će izvedena i u kinu Mogorjelo u Čapljini, u nedjelju, 19. svibnja, u 20 sati, pod pokroviteljstvom Općine Čapljina. Ulaz je slobodan, priopćila je Matica hrvatska Mostar.

 "Je li između neka četiri zida zaista onako kako se na prvi pogled čini? Koliko truda i energije ulažemo da se, zapravo, dobro prikrijemo, maskiramo, pripremimo za vanjski svijet? Koliko poznajemo ljude koje svaki dan viđamo? I koliko nas oni, uopće, zanimaju? 

 Maria naivno, ali na duhovit, komičan način, progovara o svojoj svakodnevici, ljubavi i nezadovoljstvu s kojima se stalno susreće. Ali - koliko joj snage još preostaje smijati se samoj sebi u lice? Koliko strpljivosti, posvećenosti, čak pokornosti?! 

 Prepoznajemo u njenoj priči kolotečinu u koju ponekad neprimjetno i sami upadnemo kao u živo blato i koja nas odvodi sve dalje od nas samih. Kako to Marija podnosi, kako se nosi sa svim ulogama koje su je kako ona kaže - dopale - i kako ih na koncu rješava? Možemo li je razumjeti? Pogledajte u predstavi Samo jedna žena", navodi se u priopćenju. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Mostarskom proljeću i ove godine potpora HT Eroneta

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

Mostarski mališani kroz predstavu učili o važnosti zaštite okoliša

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo