Bosna i Hercegovina     | 16.05.2019. 13:40 |

U toku prva vanredna sjednica Doma naroda PFBiH

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 16. maja (FENA) - Počela je prva vanredna sjednica u aktuelnom mandatu Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. 

U najavljenom dnevnom redu su Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na rebalans finansijskog plana Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu, kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na ovogodišnji plan rada tog zavoda.

Izvještaj o radu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. je naredna najavljena tema, kao i Izvještaj o izvršenju budžeta FBiH u prošloj godini.

Informacija o vanjskom i unutrašnjem dugu u Federaciji Bosne i Hercegovine na dan 31.12. 2018., Kvartalni izvještaj o dugu Q1/2019, Godišnji plan zaduživanja za 2019. te Strategija upravljanja dugom u periodu 2019. - 2021. godina također su među predloženim tačkama.

Delegati treba da razmore i Izvještaj o izvršenju Programa rada Agencije za reviziju privatizacije u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2018. odnosno Informaciju o izvršenim revizijama privatizacije državnog kapitala privrednih društava i banaka u FBiH u drugom polugođu lani.

Izvještaji o prošlogodišnjem radu Fonda za profesionalnu rehabiltaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Federalnog zavoda za zapošljavanje, kao i odluka o izdvajanju novca u Fond solidarnosti Federacije Bosne i Hercegovine za 2019. godinu su također najavljene tačke dnevnog reda prve vanredne sjednice Doma naroda. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Oprečne izjave delegata o toku i ishodu prekinute sjednice Doma naroda PSBiH (VIDEO)

Prekinuta sjednica Doma naroda PSBiH, Klub Bošnjaka protiv Prijedloga zakona o Ustavnom sudu BiH

Zbog prijedloga zakona o Ustavnom sudu BiH delegati iz Kluba Bošnjaka napustili sjednicu Doma naroda

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'