Kultura     | 17.05.2019. 13:53 |

Međunarodno takmičenje iz klasičnog baleta "Balance" od 20. do 22. maja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. maja (FENA) - Međunarodno takmičenje iz klasičnog baleta "Balance" bit će upriličeno od 20. do 22. maja na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Takmičenje organizira Udruženje Tanzelarija i namijenjeno je svim učenicima osnovnih i srednjih baletskih škola, škola savremenog plesa, kao i baletskih studija iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja.

Cilj je okupiti mlade plesače i njihove pedagoge koji žele pokazati znanje iz klasičnog baleta i savremenog plesa, kao i jedinstveni umjetnički izraz.

Najbolji takmičar osvojit će specijalnu nagradu "Emina - Minka Kamberović", dok će se ostalim takmičarima s visokim brojem bodova pružiti prilika za osvajanjem stipendija za Summer Dance Camp Vranje i Ljetnu baletnu školu Zagreb.

Kao završnica takmičenja 22. maja na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu bit će upriličena svečana Gala večer baleta, gdje će se kroz originalne varijacije i koreografije predstaviti najbolji takmičari, kao i spacijalni gosti, najavljeno je danas iz Narodnog pozorišta.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Balet 'Žetva' 74 godine nakon premijernog izvođenja 27. aprila na sceni Narodnog pozorišta

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Baletna atrakcija 'Orašar' stiže u Mostar

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta