Regija     | 17.05.2019. 13:16 |

U Podgorici parada ponosa 21. rujna

FENA Mladenka Krilic

PODGORICA, 17. svibnja (FENA) - Sedma Parada ponosa bit će održana 21. rujna u Podgorici, istaknuli su iz Organizacionog odbora Montenegro Pride.

Iz Odbora su pozvali na ujedinjavanje naroda u zajedničkoj borbi za jednakost, pravdu i slobodu, uz ocjenu da prava LGBTIQ osoba moraju biti prepoznata i poštovana.

Predstavnica Organizacionog odbora Montenegro Pride 2019. Hana Konatar je na press konferenciji kazala da će Crna Gora ponosno 21. rujna u svoju povijest upisati i sedmi Montenegro Pride.

Po njezinim riječima,  Organizacioni dbor je i ove godine okupio veliki broj lezbejki, gejeva, biseksualnih, trans, rodno varijantnih i kvir osoba koji su tradicionalno zajedno s prijateljima i prijateljicama, članovima i članicama obitelji uveliko u pripremama sedme Povorke ponosa.

Predstavnici Organizacionog odbora poručili su da zastupnice i zastupnici u Skupštini Crne Gore imaju zadatak da podrže Zakon o životnom partnerstvu osoba istog pola, čime će, zaključuju, pokazati da su spremni da ispune svoju ljudsku i moralnu obvezu da zaštite prava svih građana i građanki.

Ocjenjuju kako su, usprkos blagom poboljšanju stanja u odnosu na prethodne godine, pripadnici i pripadnice LGBTIQ zajednice i dalje izloženi diskriminaciji, govoru mržnje i nasilju.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

U Crnoj Gori i Srbiji obilježena 25. obljetnica početka NATO udara

Slabiji potres u Crnoj Gori

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo