Sport     | 17.05.2019. 14:04 |

Na Sajmu sporta u Banjoj Luci 50 izlagača

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 17. maja (FENA) - Drugi Sajam sporta, na kojem se predstavilo više od 50 izlagača – strukovnih saveza, institucija sporta, rekreacije i sportske medicine, organizovan je danas u Banjoj Luci.

Entitetska ministrica porodice, omladine i sporta Sonja Davidović je naglasila je da se poseban značaj te manifestacije u tome što okuplja veliki broj djece i mladih sportista.

– Želimo da mladima ukažemo na značaj sporta, da zavole sport i da sport shvate, prije svega, kao igru. Sa druge strane, ako barem jedno dijete danas iskaže interes za sport, smatraćemo da je misija sajma uspjela. Nadamo se da će brojni sadržaji koje smo pripremili izazvati veliki interes naših sugrađana - rekla je Davidović.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao otvaranju sajma, naglasio je da razvoj sporta jedan od prioriteta gradske administracije.

Podršku Sajmu sporta, između ostalih, svojim prisustvom dali su najbolja svjetska odbojkašica Tijana Bošković, koja je ujedno i promoterka sajma, proslavljeni odbojkaši Željko Tanasković, Slobodan Boškan i Vladimir Batez, nekadašnji rukometni reprezentativac Predrag Peruničić, predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, proslavljena košarkašica Slađana Golić i mnogi drugi.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

Sportisti u BiH kroz kampanju 'Glas sportista' traže promjene sistemskog finansiranja sporta

Turistička zajednica HNŽ na sajmu turizma u Beču

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta