Ekonomija     | 17.05.2019. 14:10 |

Certifikati za polaznike 'Leader' programa o poduzetništvu (VIDEO)

FENA Hazim Aljović

SARAJEVO, 17. maja (EFNA) - Učesnici ovogodišnjeg programa ''Leader'', u okviru USAID-ovog projekta ''Diaspora Invest'', danas su u Sarajevu dobili certifikate za završeni dvosedmični program o poduzetništvu.

Edukacija je realizirana u saradnji sa Ivey Business School iz Kanade, a ove godine učestvovalo je  26 učesnika, od kojih je 20 završilo kompletan program. Zajedno sa ovogodišnjim učesnicima program je do sada završilo  68 osoba.

Uime Ivey Business School David Humphrey izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje sa bosanskohercegovačkim poduzetnicima i zbog praćenja njihovih poslovnih ideja.

Kazao je da ''Leader'' funkcionira 25 godina, te da je obrazovao više od 8.000 polaznika.

Koordinatorica projekta Emina Zahirović Pintarić pojasnila je da je ''Leader'' organiziran po uzoru na radionice u Ivey Business School, a da je u Sarajevu održan treću godinu zaredom.

- Ovaj projekt je jako bitan jer je namijenjen mladim poduzetnicima, vlasnicima raznih kompanija i cilj je da pripreme svoje planove i da ih implementiraju - rekla je Zahirović Pintarić.

Učesnica programa Majda Basarić iz ''Eko Jasmina d.o.o'', smatra veoma značajnim to što je bila dijelom edukacijskog programa jer, kako je navela, mladima pomaže da izgrade ili nadograde postojeći biznis.

- Možete da razgovarate sa velikim stručnjacima koji su ove godine došli iz Kanade - rekla je Basarić.

Istog je mišljenja i Dino Šito iz ''Bio food BH'' koji je naveo da program, pogotovo  malim poduzetnicima, pomaže u nadogradnji znanja.

U ovogodišnjim aktivnostima su, zahvaljujući potpori USAID projekta ''Diaspora Invest', u programu učestvovali i predstavnici kompanija pokrenutih investicijama dijaspore BiH.

Pogledajte http://fena.ba/video/2970/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1GMqO8LFgeAxbt3K4HZOD2LttjcULtx7f?usp=sharing

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Kroz podršku bh. privredi projekt EU4Business Recovery omogućio novo zapošljavanje

Integracijom preduzetničke kompetencije u obrazovanje do veće produktivnosti mladih (VIDEO)

Mostar bogatiji za devet novih biznisa

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana