Bosna i Hercegovina     | 17.05.2019. 15:48 |

Glavni odbor SDP o izmjenama Statuta, moguće uvođenje zamjenika predsjednika

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 17. maja (FENA) - Glavni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine zasjedat će u subotu, 18. maja, kada bi članovi, između ostaloga, trebali razgovarati o pripremama za predstojeći sedmi Kongres stranke zakazan za 8. juna na kojem će se birati predsjednik.

Kako je za Fenu kazao predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović, u okviru te tačke dnevnog reda planirano je i utvrđivanje prijedloga kongresnih dokumenata koji bi 8. juna trebali biti usvajani, uključujući i prijedloge izmjena stranačkog statuta, u okviru kojih je i uvođenje funkcije zamjenika predsjednika SDP-a.

SDP trenutno nema funkciju zamjenika predsjednika, već ima osam potpredsjednika. Inače o broju potpredsjednika odlučuje Glavni odbor, te u narednom sazivu broj potpredsjednika može biti i drugačiji.

Magazinović je dodao, da će na sjednici biti razmatrana aktuelna politička situacija koja pored ostaloga podrazumijeva i probleme oko zastoja u formiranju vlasti nakon oktobarskih parlamentarnih izbora, a bit će razgovora i o sve većem podizanju tenzija, ali i o formiranju novih političkih organizacija.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović kaže da je planirano i da Glavni odbor sutra usvoji finansijski izvještaj za prethodnu godinu kao i plan za ovu godinu.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Glavni odbor SDS protiv iskopavanja litijuma na Majevici, izabrani novi članovi Predsjedništva

Za predsjednika Glavnog odbora SDA izabran Safet Softić, generalni sekretar stranke Halid Genjac

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo