Stranačke aktivnosti     | 18.05.2019. 17:05 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Izjava portparola SNSD-a Radovana Kovačevića da „SNSD nema ništa protiv da postoji saradnja BiH sa NATO i da se dogovara na godišnjem nivou“ jasan je pokazatelj da će SNSD zarad što bržeg formiranja Savjeta ministara BiH počiniti novu izdaju Republike Srpske i prevariti građane.

Očigledno je da je SNSD pristao na zahtjeve bošnjačkih i hrvatskih partija kako bi Savjet ministara bio što hitnije formiran, pa su danas spremni da idu toliko daleko da će pogaziti sopstvene odredbe Rezolucije o vojnoj neutralnosti za koju se danas vidi da je mrtvo slovo na papiru i jedna obična šarena laža za građane Republike Srpske.

Time SNSD nastoji završiti NATO integracije Bosne i Hercegovine koje je i započeo njihov kadar Nebojša Radmanovićem slanjem zahtjeva za članstvo još davne 2009. godine dok je obavljao funkciju srpskog člana Predsjedništva BiH.

Milorad Dodik niti niko drugi nema pravo da donosi važne političke odluke kao što je pitanje integracije u vojne saveze bez potpunog društvenog i političkog konsenzusa. Svako drugačije ponašanje Milorada Dodika smatraćemo izdajom interesa građana Republike Srpske.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDS

Vezane vijesti

Miličević: SDS će sigurno izaći na izbore

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu