Stranačke aktivnosti     | 20.05.2019. 09:38 |

Saopćenje za javnost BOSS-a

FENA Saopćenje

Saopštenje za javnost 

u povodu popravnog roka za naknadno uključenje BiH u članstvo Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope     

Bosna i Hercegovina ne smije propustiti popravni rok za naknadno uključenje u članstvo Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović. Međunarodna sramota države zbog apsurdnog propusta vladajućih stranaka da u roku od šest mjeseci imenuju delegaciju za članstvo u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope - nastaviće se i biti pogoršana ukoliko se odmah ne odredi bh. delegacija. U okolnostima kada se na narednim sjednicama Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope trebaju donijeti bitne odluke, odgovornost za isključenje BiH snosit će sve političke stranke zastupljene u Parlamentarnoj skupštini BiH, kao i članovi Predsjedništva BiH.

Brutalno zafrkavanje političara sa državnim interesima u okolnostima kada se moraju ispunjavati uslovi za dobijanje kandidatskog statusa u članstvu Evropske unije, dokazuje namjernu opstrukciju evropskog puta Bosne i Hercegovine – jer vladajući političari i njihove opozicione sluge ne žele se odreći ostrvskog vladanja nad građanima, a članstvo u Vijeću Evrope obavezuje na zaštitu ljudskih prava, demokratiju i vladavinu prava, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost BOSS-a

Saopćenje za javnost BOSS-a

Saopćenje za javnost BOSS

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo