Stranačke aktivnosti     | 20.05.2019. 11:21 |

Saopćenje za javnost SDS

FENA Saopćenje

Informacije koje su se pojavile u medijima da Savjet za zaštitu ustavnog poretka Republike Srpske pravi spiskove nepodobnih koje proglašava neprijateljima Srpske, sredstvo je putem kojeg režim nastoji da se obračuna sa političkim neistomišljenicima koristeći poluge vlasti, rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica.

„Izjave Milorada Dodika izrečene u Banskom dvoru o crnim knjigama u koje će upisivati sve one koji drugačije razmišljaju odavno su došle u fazu realizacije.  Porazno je što za ovaj prljav posao režim koristi institucije Republike Srpske. Cilj je prijetnjama i strahom neutralisati sve one koji govore istinu i ne žele da se povinuju“ – istakao je Govedarica.

Predsjednik SDS-a je naglasio da ga nikakve prijetnje i crne liste vladajućeg režima neće zaustaviti da govori istinu i bori se protiv propalih politika i ljudi koji su ojadili srpski narod a sada još žele da siju strah.

„Želim da im poručim da sam spreman za političku borbu a da su njihove crne liste i pristisci samo dodatni motiv za još odlučnije djelovanje“ – kazao je Govedarica.

Govedarica je istakao da SNSD kao naslednik komunističkog režima koristi iste one metode zavođenja terora i jednoumlja kakve su koristili Brozovi načelnici tajnih službi u borbi sa kritičarima partije i rada partijskih prvaka.

„Moj otac je bio progonjen u prošlom režimu zbog drugačijeg mišljenja pa me ne čudi što danas naslednici koji baštine nasleđe iz tog vremena žele i mene da progone po istom osnovu“ – zaključio je Govedarica.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo