Servisne informacije     | 20.05.2019. 13:13 |

Obustavljen saobraćaj u mjestu Grabovica zbog teže nezgode

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. maja (FENA) - Zbog teže saobraćajne nezgode, koja se dogodila u mjestu Grabovica (M-17 Jablanica-Mostar), saobraćaj je potpuno obustavljen.

Na dionici A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na toj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su sanacioni radovi na dionicama M-18 Olovo - Kladanj i M-1.8 Srebrenik - Orašje (u tunelu Ormanica), pa se na mjestima izvođenja radova saobraća usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na GP Bosanski Brod pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta GP Brčko - Gunja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo