Bosna i Hercegovina     | 20.05.2019. 13:59 |

Goražde: Stanove u zgradi u Rasadniku dobit će 20 porodica

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 20.maja (FENA) -  Dvadeset porodica s područja Goražda danas je potpisalo ugovore o dodjeli stanova u novoizgrađenoj zgradi socijalnog stanovanja u naselju Rasadnik. Ključevi od stambenih jedinica bit će uručeni u srijedu,  22. maja prilikom svečanog otvaranja ovog objekta.

Hasan Pašović jedan od budućih korisnika stana, na trajno riješavanje stambenog pitanja čekao je 15 godina.

„Dobijanjem ovog stana prvi put rješavam problem stanovanja zahvaljujući Gradu Goraždu i donatorima. Moja porodica je šestočlana i ovaj stan nam mnogo znači, jer rješavamo jednu brigu. Supruga i ja smo nezaposleni i imamo četvero djece i ovom prilikom želim da se zahvalim svim ljudima koji su doprijeli realizaciji ovog projekta''- kazao je Pašović.

Ugovore je potpisalo još 19 porodica iz kategorije raseljenih ili socijalno ugroženih s područja Goražda.

„Potpisali smo ugovore sa 20 porodica odnosno 60 članova, koji su dobili ove stanove. Korisnici su odabrani putem javnog poziva na koji su se prijavili, nakon čega je urađeno bodovanje od naše komisije, zatim od komisija s federalnog, državnog nivoa i od donatora. U ovu zgradu smješten je određen broj porodica iz kolektivnih centara a i porodice koje su u stanju socijalne potrebe. Imamo još četiri kolektivna centra i mi planiramo da sa 2020. godinom zatvorimo sve kolektivne centre u našem gradu''- kazao je gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović.

Svečano otvaranje novoizgrađene zgrade socijalnog stanovanja planirano je u srijedu 22.maja

''Riječ je o zgradi koja je izgrađena u sklopu Regionalnog stambenog programa (RSP) i mi smo pripremili projekt da apliciramo za desetu zgradu, jer jedna lokalna zajednica nije ispunila potrebne uvjete i mi smo aplicirali i očekujemo da će u srijedu tokom svečanosti donatori imati razumjevanje i da će nam odobriti sredstva za gradnju desete zgrade koja bi se gradila pored ove već izgrađene“ – kazao je Ramović.

U izgradnju zgrade socijalnog stanovanja u naselju rasadnik uloženo je oko 1.200.000 KM. Izgrađena je u sklopu Regionalnog stambenog multidonatorskog programa kojim upravlja Razvojna banka Vijeća Evrope, a implementiraju  bh. institucije.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Kroz program Omladinske banke Goražde podržano 11 projekata i jedan mikrobiznis

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu