Najave     | 20.05.2019. 14:36 |

Učenici-volonteri dolaze u Mostar učiti o toleranciji i zajedničkom djelovanju

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. svibnja (FENA) - Volonterski susret učenika iz cijele Bosne i Hercegovine na kojemu će više od 200 volontera iz više od 30 osnovnih škola realizirati prvu zajedničku volontersku aktivnost sadnje stabala, počet će u srijedu, 22. svibnja, na Španjolskom trgu u Mostaru u 12 sati.

Uz zajedničke radionice posvećene međuetničkoj toleranciji i zajedničkom djelovanju, cilj projekta "Volontiranje je cool!" je promocija multietničkih obrazovnih, kulturnih i društvenih vrijednosti kroz koncept učeničkog volontiranja kao alata u procesu razvijanja osjećaja za društvena zbivanja, izgradnju boljih zajednica, promoviranja ideja i kulture tolerancije, povjerenja i različitosti u svojim zajednicama.

Projekt "Volontiranje je cool!" ove godine realizira se uz podršku UNICEF-a kroz program Dijalog za budućnost, a uključuje 40 osnovnih škola iz cijele BiH.

Volonteri koji će sudjelovati u ovoj aktivnosti dolaze iz osnovnih škola iz Goražda, Gruda, Ilidže, Ilijaša, Konjica, Ljubuškog, Mostara, Posušja, Sarajeva, Širokog Brijega, Ljubuškog, Trnova, Čapljine, Travnika, Kiseljaka, Bugojna i Vogošće, priopćeno je iz Centra za razvoj omladinskog aktivizma.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Oslobođeno gotovo 300 otetih učenika u Nigeriji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo