Magazin     | 20.05.2019. 15:02 |

Beč: Gasi se najveća europska dobrotvorna priredba - Life Ball

FENA Agencije

BEČ, 20. svibnja (FENA) - Najveća europska dobrotvorna priredba namijenjena prikupljanju sredstava za suzbijanje AIDS-a, Life Ball, ove će se godine održati po posljednji put zbog financijskih razloga, najavili su u ponedjeljak organizatori u Beču.

Sredstva prikupljena na 26. balu, koji će se održati 8. lipnja u bečkoj gradskoj vijećnici, namijenjena su borbi protiv AIDS-a odnosno za provedbu različitih projekata u Austriji te u najpogođenijim zemljama svijeta vezanim za prevenciju, medicinsku pomoć, lijekove i terapiju.

"Ovogodišnji bal, pod nazivom "United in Diversity", održat će se posljednji put, jer ga je nemoguće dalje organizirati bez potpore velikih sponzora ", rekao je na konferenciji za novinare organizator Gary Keszler.

On je izrazio posebno zadovoljstvo što su se i ove godine poznati austrijski i međunarodni glazbeni, kazališni i filmski umjetnici odazivali sudjelovati na balu, ujedinjeni u zajedničkoj borbi protiv HIV-a/AIDS-a, ali i tugu što  će to biti zadnji Life Ball.

Na ovogodišnjem balu sudjelovat će, uz ostale, Conchita, Amanda Lepore, Dita Von Tesse, američka  glumica Kate Holmes, a glamurozno otvaranje uljepšati će modna revija talijanskog dizajnera Missonija, prenosi Hina.  

Poruka te međunarodne humanitarne priredbe je veća tolerancija i zaustavljanje širenja AIDS-a, naglasio je Keszler.

Napomenuo je da je do sada prikupljenim financijskim sredstvima od oko 30 milijuna eura provedeno više od 170 projekata u Austriji i inozemstvu.

Po njegovim riječima, u tom važnom angažmanu oko toga kako pomoći oboljelima bal je razvio suradnju s pedesetak domaćih i međunarodnih organizacija, posebice UNAIDS-om.

"S organizacijom bala započeli smo 1993. kao s manifestacijom slavljenja života, a danas je najvažnije buditi svijest o opasnostima zaraze, ukazivati na važnost testiranja kako bi se zaustavilo širenje bolesti", kazao je Keszler.

Prema podacima UN -ove agencije za suzbijanje AIDS-a (UNAIDS) u svijetu živi oko 36,9 milijuna ljudi zaraženih HIV-om i AIDS-om, a polovicu čine žene.

Najveća zasluga Life Balla je što je godinama promicao toleranciju i borbu protiv AIDS-a u cijelom svijetu, zaključeno je na međunarodnoj tiskovnoj konferenciji u Beču.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Beču izgradnja najvećeg austrijskog obrazovnog kampusa

Beč uvodi pametne trafostanice za energetsku efikasnost

Beč - Virtualni asistent za lakšu integraciju migranata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo