Bosna i Hercegovina     | 20.05.2019. 16:24 |

Britanski ambasador posjetio Sud BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. maja (FENA) - Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Matthew Field, zajedno sa zamjenicom Ruth Wiseman i šefom Programske jedinice za zapadni Balkan pri Ministarstvu vanjskih poslova UK Nickom Lattom, posjetio je danas Sud Bosne i Hercegovine i održao sastanak s predsjednikom Rankom Debevecom.

Na sastanku je razgovarano o učinku projekta koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a provodi AIRE Centar koji pruža podršku Sudu BiH u implementaciji Evropske konvencije za ljudska prava, te o njegovom nastavku. Također je razgovarano o implementaciji preporuka iz izvještaja OSCE-a "Procjena potreba pravosuđa u procesuiranju korupcije kroz praćenje rada na krivičnim predmetima" u domenu koji se odnosi na Sud Bosne i Hercegovine.

Debevec je poželio dobrodošlicu ambasadoru i zahvalio na kontinuiranoj podršci njegove zemlje Sudu Bosne i Hercegovine, naglasivši da je vladavina prava od ključne važnosti za evropsku perspektivu Bosne i Hercegovine.

Ambasador Field je izrazio punu podršku radu Suda Bosne i Hercegovine, naročito radu na procesuiranju predmeta korupcije, organizovanog kriminala i ratnih zločina i daljem unapređenju vladavine prava u procesu integracije regiona u EU, saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bećirović - Labib: Belgija važan partner na putu BiH ka evropskim i euroatlantskim integracijama

Delegacija Svekineskog narodnog kongresa u PSBiH - Jačati privredne i druge veze BiH i Kine

Potvrđena optužnica Mevljudinu Idrizoviću i Bobanu Jankoviću za isporuku droge iz Crne Gore u BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom